Авокадо-фрукт, який за смаком нагадує овоч, а за харчовими якостями — горіх. Це дуже оригінальний продукт – його або обожнюєш, або не їж зовсім. Також хочемо порекомендувати почитати про эффективность Аванафила
Як вибирати і зберігати авокадо?
Авокадо повинен бути стиглим, тільки тоді він буде смачним. Зрілі плоди мають темну шкірку і піддаються легкому тиску пальців, а шкурка повинна бути щільною, без плям і вм’ятин.
Плоди світло-зеленого кольору вважаються самими незрілими. Такі плоди можна прибрати на 3-5 днів в тепле темне місце. По закінченню терміну вони дозріють.
Міцні і темно-зелені плоди також необхідно відправляти дозрівати, але вже на 2-3 дні. Правильну консистенцію плід авокадо набуває, коли стає темно-коричневим і м’яким. Дозрілі плоди можна зберігати в холодильнику близько 2 тижнів. Рекомендується загорнути їх у фольгу.
Користь і шкода авокадо
У їжу вживають тільки м’якоть плоду, кісточка і листя можуть викликати алергію, тому вони не вживаються.
Авокадо містить такі вітаміни, як: B6, мідь, калій, харчові волокна, Вітамін К і вітамін С.цей фрукт має високу калорійність – 160-220 ккал на 100 грам, але за рахунок мінімальної кількості цукру його рекомендується приймати людям, які дотримуються дієти. Жирний авокадо підвищує працездатність і покращує мозкову діяльність.
Максимально широко масло авокадо використовується в косметології. Ще з авокадо роблять лікарські препарати.
Існує категорія людей, яким авокадо просто необхідний – це вагітні жінки. Він позитивно впливає на розвиток плода. Його речовини сприяють розвитку мозку дитини і забезпечують правильну діяльність серця.
Користь
Тут зібрано 17 пунктів, які сприяють поліпшенню здоров’я при вживанні авокадо.
- Зниження рівня артеріального тиску
- Підвищення імунітету
- Підвищення працездатності
- Зменшення дратівливості і депресії
- Поліпшення функції кровотворення
- Здатність вилікувати анемію
- Перешкода розвитку ракових клітин
- Збільшення потенції
- Підвищення лібідо
- Нормалізація гормонального фону і обміну речовин
- Профілактика серцево-судинних захворювань
- Поліпшення якості волосся і шкіри
- Профілактика дефектів розвитку плода у вагітних жінок
- Поліпшення зору
- Поліпшення роботи кишечника
- Відновлення кислотно-лужного балансу
- Зниження ваги
Шкода
Авокадо прийнято вважати плодом, що приносить максимум користі для людини. Але і він має протипоказання.
Перед вживанням плоду ретельно очистіть його від шкірки. У самій кісточці містяться токсичні речовини. Щоб уникнути появи алергії і проблем з травленням кісточку вживати не рекомендовано.
Не слід зберігати очищений продукт довгий час. Рекомендовано готувати продукт відразу перед їжею. Не можна піддавати авокадо термічній обробці!
В цілому, авокадо-джерело корисних елементів. Продукт незамінний і не має аналогів. Регулярне вживання авокадо поліпшить стан здоров’я, зробить волосся сильніше, а шкіру молодше. Будьте завжди здорові і красиві!